Over ons

Als kind was ik al vaak met bloemen bezig. De passie voor bloemsierkunst ontwikkelde zich vrij snel en dankzij mijn ervaring op de Tuinbouwschool Horteco van Vilvoorde groeide deze hobby verder uit tot een volwaardig beroep.
 

Verscheidene jaren werkte ik als bloemist op het Koninklijk Domein waar ik mijn passie verder ontwikkelde. Na enige tijd wou ik deze voorliefde ook met andere mensen delen en ben ik in het volwassenenonderwijs gestapt.
 

Omdat de vraag naar persoonlijk bloemwerk almaar toenam, begon ik als bloemist in bijberoep. Op deze manier kon ik mijn creativiteit ten volle benutten. Ik had veel werk op aanvraag en tot op vandaag schenkt dit maatwerk mij bijzonder veel voldoening.
 

Persoonlijke stijl
Ik hou van experimenteren met levende en dode natuurlijke materialen. Het bloemschikvak is durven vormgeven, is streven naar en bereiken van kunstzinnige schoonheid.

Opmerkelijke bloemschikprestaties
Opmerkelijke bloemschikprestaties kan je als bloembinder pas bereiken als je unieke kansen krijgt en grijpt. Een van deze opportuniteiten werd mij voorgeschoteld toen ik bloemist was op het Koninklijk Domein. In samenwerking met enkele collega's zorgde ik daar onder meer voor de decoratie van de officiële bezoeken van Noorwegen, Italië en Spanje aan ons land. De medewerking die ik verleende aan de decoratie voor het huwelijk van Prins Laurent en Prinses Claire liet mij eveneens toe een waardevolle ervaring op te doen. Als leerkracht bloemschikken aan het CVO Elishout in Anderlecht kreeg ik verder ook de gelegenheid om verschillende uitdagende opdrachten aan te gaan en uit te voeren. In mijn ervaring nodigt elke opdracht uit tot een creatieve zoektocht naar ideeën, naar de juiste keuze van bloemen en groensoorten, techniek, vorm en opbouw. Te midden van al deze natuurpracht tel je je uren niet...

Lievelingsbloem
Een lievelingsbloem kiezen is bijzonder moeilijk. Elk seizoen heeft immers zijn bloemenpracht.
De schoonheid en de magische structuur van de Passieflora maken van deze bloem mijn lievelingsbloem. Deze voorliefde speelde uiteraard een rol in de naamgeving van onze bloemenwinkel: Passie Voor Bloemen.

De bloemenwinkel 
Op 29 november 2013 openden wij onze bloemenzaak gelegen op de Plaats in Tollembeek. Wij kochten in 2011 het pand dat dateert uit 1850 en verbouwden dit met een gevoel voor zijn oorspronkelijke architectuur. Het gebouw werd een huis en het huis is nu een thuis. Wij streven ernaar om dit gevoel ook over te brengen naar onze klanten. Een (t)huis waar je ontspannen kan winkelen en ideeën opdoen. Maar ook waar je naar believen zelf kan komen bloemstukken maken.